De Zorg
Individuele begeleiding
Per bewoner is, in nauwe samenwerking met hem/haar en de mantelzorgers, een gedetailleerd begeleidingsplan opgesteld. De gewenste begeleiding; doelen; aandachtspunten en afspraken zijn in dit plan vastgelegd. Jaarlijks vindt er een oudergesprek plaats, waar de betreffende bewoner (deels) bij aan kan sluiten. Het plan wordt dan helemaal doorgenomen en geactualiseerd.
Elke bewoner heeft binnen het ouderinitiatief een persoonlijk begeleider. Ouders/verwanten zijn gesprekspartner voor de persoonlijk begeleider. Het begeleidingsteam heeft regelmatig teamoverleg en onderhoudt contacten met de bewoners, de familie en mogelijke externe zorgverleners (bv. artsen, werk/dagbesteding).
In een ouderinitiatief als De Roef zijn ouders direct en nauw betrokken bij de inzet van goede zorg en de keuzes en afwegingen, die daarbij gemaakt moeten worden.
Groepsbegeleiding
In de gemeenschappelijke ruimte wordt dagelijks door bewoners in wisselende samenstellingen gezamenlijk gegeten. Eén van de aanwezige bewoners verzorgt, al of niet met begeleiding, de maaltijd.
De bewoners worden gestimuleerd om er met elkaar bij te zijn.
De dienstdoende begeleider organiseert activiteiten in het pand of daarbuiten. Uitgangspunten van deze activiteiten zijn: elkaar ontmoeten, de eigen omgeving leren kennen, bewegen.
Zo worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in Amsterdam en omgeving.